Кучињата кои често имаат проблеми со алергии, било да се тоа алергии кои потекнуваат од некоја состоја во храната или надворешни алергени, обавезно се препорачува исхрана со хипоалергени производи.
BOSCH има голем број на производи кои припаѓаат во оваа група, односно сите производи од програмата PLUS и SOFT, производите од програмата MINI ADULT, закуските како што се: Biscuit Lamb and Rice, Goodies GRAIN FREE и производите од програмата FRUTIEES.
Во зависност од желбата и вкусот на кучето, производи од програмата PLUS и SOFT ги има со месо од ПАСТРМКА, НОЈ, МИСИРКА, ПИЛЕШКО и БАНАНА, ПАТКА И СРНА.

Sensitive Lamb & Rise

Храна за кучиња со ГАСТРО-ИНТЕСТИНАЛНИ ПРОБЛЕМИ. Без глутен + Имунолошки комлекс.

GRAIN FREE

За чуствителни кучиња