Доколку Вашето куче има проблем со забите, односно појава на кариес, забен камен, наслаги помеѓу забите и сл. за таа намена BOSCH Ви ги препорачува следниве производи:
GOODIES DENTAL” – претставува стоматолошка закуска која го штити здравјетоо на забите и усната хигиена на Вашето куче. Овој производ делува метаболички врз заштитата на забите, особено го спречува формирањето на забниот камен.
CAKE” – е вкусна ужинка за големи и гиганстски раси на кучиња која меѓудругото ги чисти забите и ја зајакнува жвакачката мускулатура.
Training Mini” – претставува вкусна награда за Вашето куче, која меѓудругото ги чисти забите и ја зајакнува жвакачката мускулатура. Training Mini е особено наменет за кучиња од помали раси.
Кучиња кои тешко ја џвакаат храната поради паѓање на забите кај постари кучиња или замена на забите кај млади кучиња, како и проблеми со гингивите, во тој случај BOSCH Ви ги препорачува производите од програмата “SOFT”. Овие производи имаат помека конзистенција и кучињата полесно ги козумираат. Програмата “SOFT” ја има со три вкуса.
SOFT HPC со месо од СРНА
SOFT HPC со ПИЛЕШКО месо и БАНАНА
SOFT HPC со месо од ПАТКА

CAKE

За чистење на заби кај кучиња од големи раси.

DENTAL

Заштита на забите.

Training Mini

За чистење на заби и забава со вашето куче.