Производите кои припаѓаат на програмата High Premium Concept PLUS и High Premium Concept SOFT се исклучително вкусни, хипоалергени (еден извор на протеини), без житарки (grain free) и имаат додаток на хондроитин сулфат и глукозамини.

Овие производи наменети се за кучиња со нормална активност, особено за хранидбено чуствителни кучиња и кучиња кои имаат проблем со алергии.
Гранулите од храната која припѓа на SOFT програмата се меки и имаат зголем процент на влага.
High Premium Concept PLUS со ПАСТРМКА (додаток на омег 3 и омега 6 масни киселини)
High Premium Concept PLUS со НОЈ
High Premium Concept PLUS со МИСИРКА
High Premium Concept PLUS со ПИЛЕШКО и БАНАНА
High Premium Concept PLUS со ПАТКА
High Premium Concept PLUS со СРНА