REPRODUCTION

(храна за скучни и кучки доилки)

(Без пченица + Имунолошки комлекс)

REPRODUCTION е единствена храна наменета за кучки од својата петта недела на бременоста и кучки што дојат. Специфичниот рецепт овозможува оптимален развој на фетусот и долгорочно производство на млеко на доилка за да обезбеди оптимален развој и виталноста на кученцата. Процент на протеини од животинско потекло во вкупните протеини: мин. 69%

 

REPRODUCTION се карактеризира:

  • Оптимален развој на фетусот
  • Го потпомага создавањето на млеко кај кучките доилки
  • Високо сварливи протеини од живина

 

Потребна дневна доза- Кучки после 5 недела од бременост

Teжина Грама на ден
2.0 - 5.0 kg
50 - 85 g
5.0 - 7.5 kg
85 - 155 g
7.5 - 10 kg
115 - 145 g
10.0 - 12.5 kg
145 - 170 g
12.5 - 15.0 kg
170 - 195 g
15.0 - 17.5 kg
195 - 220 g
17.5 - 20.0 kg
220 - 240 g
20.0 - 25.0 kg
240 - 285 g
25.0 - 30.0 kg
285 - 325 g
30.0 - 35.0 kg
325 - 365 g
35.0 - 40.0 kg
365 - 405 g
40.0 - 45.0 kg
405 - 440 g
45.0 - 50.0 kg
440 - 480 g
50.0 - 60.0 kg
480 - 550 g
60.0 - 70.0 kg
550 - 615 g
70.0 - 80.0 kg
615 - 680 g

Потребна дневна доза- Кучки во последна фаза од бременост

Teжина на куче 1-3 кученца 4-6 кученца 7 и повеќе кученца
2.5 - 5.0 kg
120-215 g
150-275 g
165-305 g
5.0 - 7.5 kg
215-305 g
275-395 g
305-440 g
7.5-10 kg
305-390 g
395-510 g
440-570 g
10.0 - 12.5 kg
390-475 g
510-625 g
570-700 g
12.5 - 15.0 kg
475-555g
625-735 g
700-825 g
15.0 - 17.5 kg
555-635 kg
735-845 g
825-950 g
17.5-20.0 kg
635-715 g
845-955 g
1075-1320 g
20.0 - 25.0 kg
715-870 g
955-1170 g
1075-1320 g
25.0 - 30.0 kg
870-1025 g
1170-1380 g
1320-1560 g
30.0 - 35.0 kg
1025-1170g
1380-1590 g
1560-1800 g
35.0 - 40.0 kg
1170-1320 g
1590-1795 g
1800-2035 g
40.0-45.0 кg
1320-1465 g
1795-2000 g
2035-2270 g
45.0 - 50.0 kg
1465-1605 g
2000-2205g
2270-2500 g
50.0-60.0 kg
1605-1890 g
2205-2605 g
2500-2965 g
60.0 - 70.0 kg
1890-2170 g
2605-3005 g
2965-3420 g
70.0 - 80.0 kg
2170-2445 g
3005-3400g
3420-3875 g

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ

DOG PREMIUM

Храна за возрасни кучиња

ADULT LIGHT

Возрасни кучиња со прекумерна тежина. Без пченица + имунолопки комплекс.

SPECIAL LIGHT

Храна за кучиња со МЕТАБОЛИЧКИ ПРОБЛЕМИ. - проблеми со црниот дроб, уринарен систем и сл. Без пченица + Имунолошки комлекс.