HIGH PREMIUM Concept

(возрасни кучиња со прекумерна тежина)

(без пченица + имунолопки комплекс)

LIGHT е потполно диетална храна за дебели кучиња. LIGHT е енергетски намалена храна (само 6% масленост) со значително покачени нивоа на влакна (7% сурови влакна) за возрасни кучиња кои се склони кон дебелеење.

LIGHT го задоволува апетитот на кучето и не е потребно драстично намалување на количеството на храна за губење на тежината.

 

LIGHT се карактеризира:

  • Намалена енергетска вредност со цел да се контролира тежината на кучето
  • Намалени протеини и масти
  • Екстракти од школка за подршка на зголобовите и ‘рскавицата
  • Додатоци за стабилизирање на цревната флора и имунитетот

Потребна дневна доза

Teжина на куче За контантна тежина За губење тежина
2.5 - 5.0 kg
55 - 95 g
40 - 70 g
5.0 - 7.5 kg
95-130 g
70-100 g
7.5 - 10 kg
160-165 g
100-125 g
10.0 - 12.5 kg
165-195 g
125-145 g
12.5 - 15.0 kg
195-225 g
145-170 g
15.0 - 17.5 kg
225-250 g
170-190 g
17.5 - 20.0 kg
250-275 g
190-205 g
20.0 - 25.0 kg
275-325 g
205-245 g
25.0 - 30.0 kg
325-375 g
245-280 g
30.0 - 35.0 kg
375-420 g
280-315 g
35.0 - 40.0 kg
420-465 g
315-345 g
40.0 - 45.0 kg
465-510 g
345-385 g
45.0 - 50.0 kg
510-550 g
385-415 g
50.0 - 60.0 kg
550-630 g
415-475 g
60.0 - 70.0 kg
630-710 g
475-535 g
70.0 - 80.0 kg
710-780 g
535-585 g

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ

ADULT MENUE

Возрасни кучиња со нормална активност. 12 лековити билки + Имунолошки комлекс.

ADULT SPORT

Xрана за возрасни кучиња

Sensitive Lamb & Rise

Храна за кучиња со ГАСТРО-ИНТЕСТИНАЛНИ ПРОБЛЕМИ. Без глутен + Имунолошки комлекс.