JUNIOR со ЈАГНЕШКО и ориз

HIGH PREMIUM CONCEPT

(сите раси на кучиња, особено за осетливи кучиња)

(Без глутен + КОЛОСТРУМ + Имунолошки комлекс)

JUNIOR LAMB & RICE е наменета за исхрана на млади кучиња од сите раси, особено за кучиња чувствителни на поедини состојки во храната, бидејќи во храната има додадено суровини со хипоалергентски потенцијал, особено за желудникот и цревата.

JUNIOR LAMB & RICE се карактеризира:

  • без глутен
  • јагнешко месо (10%)
  • пилешко месо (20%)
  • ориз како носител на јаглените хидрати
  • додаден специфичен имунолошки комплекс
  • додаден колострум

Потребна дневна доза

Возраст 5.0 kg 10.0 kg 15.0 kg 20.0 kg 30.0 kg 40.0 kg 60.0 kg 80.0 kg
2. M.
85 g
125 g
165 g
200 g
260 g
310 g
380 g
405 g
3. M.
100 g
160 g
215 g
265 g
355 g
425 g
540 g
620 g
4. M.
105 g
175 g
240 g
295 g
395 g
480 g
625 g
745 g
5.-6. M.
110 g
180 g
245 g
305 g
410 g
505 g
680 g
840 g
6.-9. M.
105 g
180 g
245 g
300 g
410 g
510 g
695 g
855 g
9.-12. M.
100 g
175 g
235 g
295 g
400 g
505 g
855 g
295 g

Над 12 месеци, количината на храна постепено се прилагодуваат на препорачаната количина за возрасни кучиња.

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ

MINI JUNIOR

Кучиња до 15 кг. крајна тежина. Без глутен + КОЛОСТРУМ + Имунолошки комлекс

MAXI JUNIOR

Кучиња над 25 кг. крајна тежина. Без пченица + КОЛОСТРУМ + Имунолошки комлекс.

PUPPY

За кучиња до 4 месечна возраст . Без житарки + КОЛОСТРУМ + Имунолошки комлекс.)