За оваа намена BOSCH обавезно Ви ја препорачува High Premium Concept “SENSITIVE LAMB and RICE”. Оваа храна е немената исклучително за кучиња соо проблеми во гарсто-интестиналниот систем, како што е дијареа, различни форми на ентеритиси (воспаление на цревата), проблеми со алергени во храната и сл.
Овој производ не содржи пченка и пченица, а има висок процент на животински протеини и висок процен на ориз. Сето ова овозможува кучето да прима релативно помала количина на храна во текот на денот, а притоа да бидат задоволени сите негови потреби од хранителни материи, односно се избегнува оптоварувњето на дигестивниот систем.
BISKUIT LAMB and RICE” – претставува вкусна закуска наменета за кучиња со чуствителен гастро-интестинален систем. Може да се користи во периодот кога кучето има клинички знаци на заболување, но се препорачува да се користи и превентивно кај чуствителни кучиња.
Воедно, како дополнување на исхраната може да се користи и “GOODIES GRAIN FREE“. Овој производ е хипоалергенски и наменет е за нормализирање на интестиналната флора на кучето и подобрување на апетитот на кучето.

MUSLI“ – составен е од 5 важни житарки кои го подобруваат варењето на храната кај кучињата.

Sensitive Lamb & Rise

Храна за кучиња со ГАСТРО-ИНТЕСТИНАЛНИ ПРОБЛЕМИ. Без глутен + Имунолошки комлекс.

GRAIN FREE

За чуствителни кучиња