Кучињата кој имаат акутни или хронични проблеми со бубрезите, покрај редовната терапија препорачана од ветеринарот, мора да се применува и соодветенн начин на исхрана. За кучиња со бубрежни проблеми, BOSCH ја произведува High Premium Concept “Sensible RENAL & REDUCTION”.
Sensible RENAL & REDUCTION” – е специјална храна наменета за кучиња со бубрежни проблеми, односно за кучиња каде е потребно намалување на протеините и минералите во исхраната. Исхрана на кучињата со овој производ овозможува намалување на pH на урината, со што се олеснува уринирањето на кучето.
Sensible RENAL & REDUCTION содржи посебни протеини обезбедени преку риба (лосос) и посебни материи кои ја штитат слузницата на уринарниот систем, а истите потекнуваат од брусница, боровинки, јаболко, цвет од невен и други природни состојки.
Како закуски за овие кучиња, можете да ги користите: “GOOGIES LIGHT“ и “Musli
Goodies Light содржи мала количина на масти, а останатите хратителни материи се рамномерно распоредени.
Musli се состои од 5 важни житарки кои го подобруваат варењето на храната.

Goodies Light

За кучиња со прекумерна тежина.

MUSLI

Вкусна закуска со 5 важни житарки.