Доколку кучето има проблеми со црниот дроб или некој метаболички проблем (на пример Дијабетис), обавезно консултирајте се со Вашиот ветеринарен доктор, а како дополнување на терапијата секако дека треба да внимавате и на исхраната на кучето со цел да се подобри неговата здравствена состојба.
High Premium Concept “SPECIAL LIGHT“ – е производ наменет за кучиња со проблеми на црниот дроб, метаболички проблеми и проблеми со уринарниот систем. Овој производ има исклучително ниска содржина на високо квалитетни протеини (13%) и значително намалено ниво на минерали. Истиот се препорачува да се користи и превентивно кај кучиња кој имаат склоност кон овие болести, бидејќи овозможува специјална диета на Вашето куче со намалување на метаболичкиот отпад што е од особено значење во овие состојби.
Како закуски за овие кучиња, можете да ги користите: “GOOGIES LIGHT“ и “Musli
Goodies Light содржи мала количина на масти, а останатите хратителни материи се рамномерно распоредени.
Musli се состои од 5 важни житарки кои го подобруваат варењето на храната.

SPECIAL LIGHT

Храна за кучиња со МЕТАБОЛИЧКИ ПРОБЛЕМИ. - проблеми со црниот дроб, уринарен систем и сл. Без пченица + Имунолошки комлекс.

Goodies Light

За кучиња со прекумерна тежина.

MUSLI

Вкусна закуска со 5 важни житарки.