HIGH PREMIUM Concept

(храна за кучиња со МЕТАБОЛИЧКИ ПРОБЛЕМИ) (проблеми со црниот дроб, уринарен систем и сл.)

(Без пченица + Имунолошки комлекс)

 

SPECIAL LIGHT потполно ветеринарска храна наменета е за кучиња со проблеми на уринарните органи (бубрези, уретер) или во црниот дроб, за кучиња на кој им е потребна посебна диета за намалување на метаболичкиот отпад и на тој начин да се ослободат овие органи.
Special LIGHT се должи на исклучително ниска содржина на високо квалитетни протеини (13%) и значително намалување на нивото на минерали.
Се препорачува превентивно против уринарните камења!

SPECIAL LIGHT се карактеризира:

  • Намалена содржина на протеини и минерали
  • Ја олеснува работата на црниот дроб и останатите паренхиматозни органи
  • Спречува појава на бубрежни камења
  • Без пченица

Потребна дневна доза

Teжина Грама на ден
2.0 - 5.0 kg
55 - 90 g
5.0 - 7.5 kg
90 - 120 g
7.5 - 10 kg
120 - 150 g
10.0 - 12.5 kg
150 - 180 g
12.5 - 15.0 kg
180 - 210 g
15.0 - 17.5 kg
210 - 230 g
17.5 - 20.0 kg
230 - 250 g
20.0 - 25.0 kg
250 - 300 g
25.0 - 30.0 kg
300 - 350 g
30.0 - 35.0 kg
350 - 390 g
35.0 - 40.0 kg
390 - 430 g
40.0 - 45.0 kg
430 - 470 g
45.0 - 50.0 kg
470 - 510 g
50.0 - 60.0 kg
510 - 580 g
60.0 - 70.0 kg
580 - 650 g
70.0 - 80.0 kg
650 - 720 g

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ

Sensitive Lamb & Rise

Храна за кучиња со ГАСТРО-ИНТЕСТИНАЛНИ ПРОБЛЕМИ. Без глутен + Имунолошки комлекс.

ADULT LIGHT

Возрасни кучиња со прекумерна тежина. Без пченица + имунолопки комплекс.