Храна која се препорачува особено за долговлакнест мачки е “Sanabelle HAIR and SKIN”.
Sanabelle Hair and Skin е произведена од свежо пилешко месо и житарки без глутен, поради тоа припаѓа во групата на хипоалерхени храни.
Комбинацијата на витамини, елементи во трагови и есенцијалните масни киселини, овозможуваат елегантно, мазно и сјајно влакно.
Sanabelle SHINY HAIR – е посебен додаток во исхраната за мачки кои имаат сјајно влакно. Додадените омега 3 и омега 6 масните киселини, како и останатите есенцијално хранливи материи дополнително го потенцираат сјајот и елеганцијата на влакното од Вашето маче. Производот е без житарки (grain free).

Sanabelle Shiny Hair Snack

. Хранењето со SHINY HAIR - закуската на редовна основа, обезбедува елегантно, сјајно и мазно влакно.