Кучиња кој имаат зголема физичка активност, неопходно е да користат храна со зголемена енергетска вредност. За оваа намена BOSCH произведува 3 вида на производи:
(High Premium Concept)EXTRA ENERGY” – е комплетна храна за возрасни кучиња со високо ниво на активност.
(High Premium Concept)ACTIVE” – е комплетна храна за возрасни кчиња со високо ниво на активност. Покрај високо сварливите протеини, Active содржи омега 3 и омега 6 масни киселини, како и додатоци на хондроитин сулфат и глукозамини кои ја згомелуваат виталноста и агилноста, односно ја зајакнуваат ‘рскавицата и зголобовите на кучињата.

(Breeder line)SPORT” – овој производ е исто така наменет за кучиња со зголемена физичка активност.

ACTIVE

Возрасни кучиња со зголемна активност. Без пченица + Имунолошки комлекс.

ADULT SPORT

Xрана за возрасни кучиња