Доколку кучето има некој здравствени проблеми, како што се гастро-интестинални проблеми (дијареа), метаболички проблеми, алергии и сл., неопходно е да го храните со JUNIOR LAMB and RICE. Оваа храната е изготвена од суровини кои имаат хипоалергенски потенцијал, особено за желудникот и цревата.
Исто така и оваа храна содржи колострум и имунолошки комплекс што се особено значајни за развој на имунолошкиот систем на кучето.
Основата на храната е пилешко месо (20%), но додатокот од јагнешкото месо (10%) и оризот (10%) имаат за цел да го смират гастро-интестиналниот систем и да ја нормализираат интстиналната флора.

Воедно, како дополнување на исхраната може да се користи и GOODIES GRAINFREE. Овој производ е хипоалергенски и наменет е за нормализирање на интстиналната флора на кучето и подобрување на апетот на кучето.

GRAIN FREE

За чуствителни кучиња

Junior Lamb & Rise

Сите раси на кучиња, особено за осетливи кучиња. Без глутен + КОЛОСТРУМ + Имунолошки комлекс.