Доколу мачето има проблем со варењето на храната, односно често голта влакна или се создаваат болуси во желудникот, обавезно користете “Sanabelle Hairball”.
Sanabelle Hairball се препорачува да се користи минимум 5-7 дена по 20 гр. на ден (едно пакување), со цел мачето да ги исфрли веќе создадените болуси и да оневозможи создавање на нови.
Доколку мачето има предиспозиција за создавање на болуси, се препорачува превентивно почесто користење на Sanabelle Hairball

Sanabelle Hairball Snack

Sanabelle HAIRBALL SNACK - oдредени растителни влакна во Sanabelle HAIRBALL-SNACK го намалуваат формирањето на влакнести содржини (болуси) и овозможуваат постоечките влакнести содржини да минат низ цревата.