Sanabelle Sterilized“ е производ наменет за кастрирани мачки, односно да се спречи дебелеењето на мачките поврзано со хормоналниот дисбаланс.
Овој производ содржи високо квалиетно пилешко месо, без житарки (grain free) и има зголемен процент на сурови влакна со што се овозможува ситост на мачето.
Се препорачува да се користи како секојдневна исхрана на мачето, со цел да се оневозможи негово дебелеење или намалување на веќе прекумерната тежина.