(за контрола на телесна тежина)

Sanabelle Sterilized е комплетна храна со значително намалена енергија и без житарки за хранливо чувствителни мачки, особено за оние кои имаат тенденција да се здебелат после кастрацијата. Зголемената содржина на сурови влакна обезбедува доволна ситост и смиреност, намалување на телесната тежина и контрола на истата. Исто така, го намалува притисокот врз мускулите, зглобовите, коските и циркулаторниот систем.

Sanabelle Sterilized се карактеризира со:

– намалена енергија

– 20 % месо од живина

– 5% свеж црн дроб

– без житарки

– за кастрирани мачки постари од 12 месеци

Потребна дневна доза

Teжина За константа тежина За намалување тежина
2.0 - 3.0 kg
35 - 45 g
30 - 40 g
4.0 - 5.0 kg
55 - 65 g
45 - 55 g
6.0 - 7.0 kg
70 - 80 g
60 - 70 g
8.0 kg
85 g
70 g

Пополнете го садот еднаш дневно за целодневно хранење самостојно.

Секогаш треба да биде достапна свежа вода.

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ