Производите од оваа група ги задоволуваат хранливите потреби на кучињата од мали раси (до 15 кг крајна тежина на возрасно куче), особено гранулите на овие производи прилагодени се за овие раси на кучиња.
Исто така, овие производи во својот состав имаат житарки кој не содржат глутен (gluten free) и имаат посебен додаток на “beta-glucans“ кој го зајакнува имунолошкиот систем на кучето.
High Premium Concept “MINI ADULT со ПИЛЕШКО месо
High Premium Concept “MINI ADULT со ЈАГНЕШКО месо и ориз” – поради содржината на јагнешкото месо (мин. 5%), овој производ спаѓа во групата на хипоалргени производи и особено се препорачува за хранидбено чуствителни кучиња од мали раси.
High Premium Concept “SOFT MINI со месо од СРНА и компир” – е производ без житарки (grain free); хипоалеген – со еден извор на протеини (од срна) и гранулите на овој производ се меки, поради тоа истиот се препорачува особено за кучиња со проблеми на забите или гингивите.
SOFT MINI со месо од СРНА и компир, е исклучително вкусна храна за кучињата!

MINI ADULT со ЈАГНЕШКО и ориз

Возрасни кучиња од мали раси и чуствителни на состојки од храна. Без глутен + Имунолошки комлекс.